close
Menu

John Deere förbättrar bredrotorklipparen

Mannheim, 11 april 2018 – John Deere lanserar en ny Serie III 1600 Turbo bredrotorklippare inför säsongen 2018. Den är utvecklad för klippning av stora ytor.
Maskinen är utrustad med en miljösteg 5 motor, som uppfyller de senaste emissionsbestämmelserna, och har ett förbättrat kylsystem för lång livslängd. Den är utformad för bekväm körning med ett fullt inställbart luftfjädrat säte med högt ryggstöd, och punkteringsfria pivothjul för minskat driftstopp och ökad produktivitet.
Med en total klippbredd på 3,25 m (128 tum) erbjuder 1600T den optimala kraft, manövrerbarhet och dragkraft som maskinstationer, lokala myndigheter, golfbanor och andra offentliga och privata institutioner söker. Ytterligare förbättringar för 2018 inkluderar en ökning av transporthastigheten till 24 km/h för ökad produktivitet, samt förbättrad Service ADVISOR-diagnostik för enkelt underhåll.
Med en beprövad mekanisk fyrhjulsdrift och en bränsletank på 83 liter drivs Series III 1600T bredrotorklipparen med en 60 hk (44 kW) turboladdad Yanmar-dieselmotor. Den har elektronisk motorstyrning och återledning av kylda avgaser (EGR-system) för lägre utsläpp och förbättrad motorrespons. Den nya motorn har en hög vridmomentsreserv och levererar tillräckligt med kraft för de tuffaste förhållanden.
De tre robusta klippdäcken med bakutkast är tillverkade av 3,5 mm tjock stålplåt, den tjockaste i branschen. Sidoklippdäcken har en säkerhetsfunktion som gör att klippdäcket rör sig bakåt och bort från ett hinder och sedan automatiskt återgår till normalt arbetsläge.
Andra användarvänliga egenskaper inkluderar elektronisk farthållare, hydrostatisk servostyrning och en tiltbar ratt. Dessutom kan överstörtningsskyddet (ROPS) enkelt vikas ner utan verktyg för säker klippning under träd eller i begränsade utrymmen.
Dessa förbättringar har införts på nya Series III 1600T bredrotorklippare för 2018.